lundi 21 septembre 2009

Tot ce vrei sa stii despre bursa Erasmus



Am fost studenta Erasmus în Franţa în perioada septembrie 2008-mai 2009 şi e posibil ca unele lucruri să se mai fi schimbat între timp.
Vă recomand să vă înscrieţi in grupul de pe yahoo "romstudyabroad". Puteţi trimite acolo întrebările voastre, iar utilizatorii înscrişi vă pot răspunde într-un timp record. Acest grup vizează studiile în străinătate în general, joburile din străinătate, stagiile, etc.


Planul articolului :



1. CONDIŢIILE DE ADMISIBILITATE

2. DOSARUL(+model CV, Scrisoare de intentie)

3. INTERVIUL

4. ALTE ACTE ŞI FORMALITĂŢI

5. CAZAREA

6. CURSURILE

7. EXAMENELE

8. ECHIVALAREA EXAMENELOR ŞI PUNCTELE ECTS

9. VIAŢA ERASMUS –AVANTAJE ŞI DEZAVANTAJE

10. FORMALITĂŢILE DE ÎNTOARCERE

TeamDeals

1. Condiţiile de admisibilitate sunt puse scurt şi la obiect :

- să fii înscris la o facultate din Romania

- să fii integralist şi cu o medie de minim 8.00

- să cunoşti limba în care se vor ţine cursurile la universitatea gazdă. (în cazul meu, a fost limba franceza)

- să ai şi alte resurse de finanţare (asta e informală, dar o pun la calcul, căci are importanţă majoră)…

Sper că nu am uitat ceva…oricum sunt pe lista de la avizier condiţiile. Bun…acum să le luam pe rând. Primele două condiţii nu pun probleme… Să fii întegralist înseamnă să nu ai restanţe, dar cu toate astea am auzit cazuri  în care erau persoane ce aveau note bune la celelalte materii si dăduseră cu bâta in baltă la un examen. Cine ştie…dacă aveţi noroc poate puteţi obţine o astfel de bursă chiar având o restanţă(ceea ce impune bineînteles că trebuie să treceti examenul pana la plecare). Parerea mea…mai bine indepliniti toate conditiile ca sa aveti totusi sanse reale de a obtine aceasta bursa. Media peste 8.00….la fel…este discutabilă un pic (au fost cazuri în care s-a plecat şi cu 7 şi ceva).
Cunoasterea limbii straine : În ceea ce priveşte franceza… o spun din proprie experienţă că se învata la ea acasa, in vestitul cadrilater, insa orice invatacel trebuie sa aiba o bază . Pentru cei care nu au studiat deloc limba straina in care se vor tine cursurile in universitatea gazda...e clar, nu recomand sa aplice. Oricum aveti nevoie de atestat de competenta lingvistica si trebuie dat un examen pentru asta. Pentru cei care se afla in situatia asta...e greu, dar nu înseamnă ca e imposibil !

Buba mare este cu finanţarea. Dar depinde foarte mult de la persoană la persoană(cat de cheltuitor e). Cazarea în Nancy la orice rezidenţă universitară este de 133 de euro ( în Dijon e aprox 190de euro...) iar dacă aplicaţi pentru CAF (Caisse d’allocations familiales ) primiţi înapoi 40 de euro (nu e o sumă standard. E proporţională cu veniturile voastre...adică bursa şi banii pe care îi declaraţi pe lângă. Cu cat veniturile totale sunt mai mici,cu atât CAF-ul e mai mare).
Să nu vă treacă prin cap că restul banilor din bursa vă ajung…e posibil sa aveti naveta cum am avut eu,o sa aveti asigurare de camera de facut, garantii de platit, eventual hotel pentru primele zile, drum, cont in banca la ei,etc…si daca mai doriţi si să călatoriţi un pic, să ieşiţi în oraş cu ceilalţi studenţi Erasmus, etc....Din punctul meu de vedere pentru un semestru vă mai trebuie în jur de 1000 de euro (fără a pune la socoteală toate bagajele cu care plecaţi…un eventual laptop !!! neaparat ! dacă nu aveţi, ar fi cazul să va luaţi ).


2. Bun… Să trecem la dosar.

Nu mai ştiu exact câte formalităţi am facut atunci, dar puteţi afla cu uşurinţă de la facultate. Ştiu că vă trebuie:

- o declaraţie pe proprie răspundere făcută la notariat cum că nu aţi mai beneficiat de o bursă Erasmus / Socrates până acum( deşi unora dintre voi e posibil să nu vă ceară)

-o copie după diploma de Bac

- atestatul de competenţă lingvistică

-foaia matricola de la scoala cu notele de pe primul semestru /anul sau anii anterori

-CV

- scrisoare de intenţie ( preferabil în franceză ambele, dar le puteţi face şi în română, depinde cum vi se cere ).



În legătură cu ultimele două. Deşi atunci când am scris articolul am crezut că nu e nevoie să mai scriu despre aceste subiecte, numeroare persoane mi-au accesat blogul special pentru asta aşa că vă voi arăta nişte modele de CV şi Scrisoare de intenţie.

Educaţie :



Liceul .....................

Facultatea de ............ (2007 – prezent).



Acţivităţi şi Concursuri



- Participarea la Cangurul Francofon (2004 şi 2007)

- Concurs Alianţa Franceză Piteşti (2006)

- Olimpiada de Geografie (2007 etapa naţională)

- Participarea la Sesiunea de comunicări ştiinţifice în cadrul Facultăţii ....... (octombrie 2007)

(In mod obisnuit e bine sa scrieti lucrurile care intereseaza comisia legate de activitatile voastre curiculare si extracuriculare ce pot atrage atentia. CV-urile de pe net de tipul aplicatiei pt un job, e clar nu se pliaza pe situatia obtinerii unei burse Erasmus).


Scrisoarea de intenţie nu are model ! Ceea ce este foarte important este să puneţi pe hârtie calităţile voastre, să convingeţi că sunteţi persoana potrivită pentru această bursă.
Ştiu că multe persoane au avut problema : »cui mă adresez ? cum se formulează ? trebuie să repet ce am scris în CV ? ».
Cui mă adresez : comisiei !

« În atenţia Comisiei de Evaluare a programului de Burse Erasmus »
Nu trebuie să repetaţi tot ce aţi scris în CV, dar puteţi bineînţeles să faceţi referire la CV(mai ales în introducere) şi mai apoi în reliefarea calităţilor voastre : « aşa cum reiese şi din CV-ul ataşat dosarului, am pregătirea suficientă în ceea ce priveşte… »

« Model » Scrisoare de Intenţie pentru Bursa Erasmus



În atenţia Comisiei de Evaluare a programului de Burse Erasmus



Mă numesc X..., student(ă) în cadrul Facultăţii de Ştiinţe Juridice şi Administrative din cadrul Universitatii .........(specializarea .....) şi doresc să aplic pentru o bursă în cadrul mobilităţii Erasmus la Facultatea de Drept din ...... – Franţa/ Germania/..... pe întreaga perioadă a anului doi de studiu.

Urmez aceasta facultate din anul.... şi astfel am avut oportunitatea de a urma cursuri cu adevărat interesante, de a mă lansa în anumite activităţi extracuriculare precum
Sesiunea de comunicări ştiinţifice şi bineînţeles de a participa într-un mod activ în cadrul Asociaţiei Studenţilor de la Universitatea ........

Perseverenţa, spiritul de cunoaştere şi de inovare de care îmi place să cred că dau dovadă, împreună cu o adevărată capacitate de adaptare sunt unele din marile mele calităţi pentru obţinerea acestei burse.

Pentru mine, mobilitatea Erasmus este un important deziderat ce converge spre o mai buna cunoastere a domeniului juridic, stiut fiind faptul ca spatiul francez a reprezentat un important factor de inspiratie pentru dreptul romanesc.

Dincolo de scopurile academice, care includ bineînţeles o perfecţionare a cunoştinţelor de limbă franceză, experienta va reprezenta o veritabilă deschidere către cultura franceză, o adevărată îmbogăţire culturala.

Doresc să vă mulţumesc pentru timpul acordat candidaturii mele şi am speranţa că în timpul interviului vă veţi convinge că sunt un candidat demn de a obţine Bursa Erasmus.

Aştept cu interes deosebit răspunsul dumneavostră.

Cu stimă,


X......

O varianta in franceza poate fi :

Lettre à l’attention de la commission Erasmus

Je m’appelle X et je suis étudiant(e) dans la première année universitaire à la Faculté de Droit de ......
Je crois que cette bourse est une occasion unique pour enrichir mes connaissances dans ce domaine. L’histoire de droit roumain a démontré  la vraie liaison entre notre droit et le droit français, surtout en ce qui concerne le droit civil et le droit pénal. Aujod’hui, dans la mesure où le droit communautaire pose sa tache de plus en plus sur les systemes propres des états, une telle experience peut ouvrir une veritable opportunité de connaître mieux le systeme de droit communautaire.
Au dela du but académique, la France represente la couer de la culture, une opportunité d’apprendre mieux la langue française, de connaître les gens de toutes les endroits de monde.
Je veux aussi vous mentionner que j’ai une grande volonté de toucher les buts proposés et j’ai confiance dans ma capacité de m’adapter vite dans une nouvelle équipe des étudiants .

Je vous remercie pour le temps concédé à ma candidature et j’attends avec impatience votre reponse.

Cordialement,

X


3. Interviul

Dosarele sunt studiate pe rând, se poartă un dialog cu voi şi eventual vă vor fi adresate întrebări în limba franceză pentru a-şi face o idee despre fluenţa de care daţi dovadă. Întrebările sunt de genul : de ce vrei să obţii această bursă ? Crezi că te vei descurca ? Ce anume te atrage mai mult la Franţa ? etc etc…

Raspunsul obtinerii bursei poate fi pe loc sau dupa mai multe zile, timp in care toate dosarele vor fi studiate de comisie.


4. Alte formalităţi, plecarea, etc

UPDATE : În septembrie 2010 s-a schimbat modul de depunere al candidaturii. Trebuie sa vă înscrieţi singuri pe un site indicat in mail-ul trimis de coordonatorul din Franta.

Bineînţeles că trebuie să faceţi nişte formalităţi si la biroul Erasmus şi ar fi cazul să faceţi asta cât mai curând posibil pentru a se trimite din timp dosarul în Franţa. Contractul financiar( grant, drepturile şi obligaţiile contractanţilor),dar şi anexele sale (Learning Agreement şi celelalte) le veţi face cu responsabilul Erasmus de la Biroul de Relatii Internationale de la nivelul întregii universităţi. Doar fişele de echivalare ale materiilor (anexele 1 şi 5) vor fi făcute de către coordonatorul Erasmus din cadrul facultăţii din care faceţi parte (dacă aveţi un astfel de coordonator. Exista cazuri in care nu exista si un coordonator la nivelul facultatii, ci doar la nivelul universitatii de departamentul RI).

Aveţi grijă la ce bancă vă faceţi cont şi mai presus de toate :interesaţi-vă de comisioane !!!!. La banca unde eu mi-am deschis cont, pentru extragere din orice bancomat din Franţa comisionul era (nu stiu daca si acum este la fel)  de 3 euro + 1.5% din suma extrasa
 .Pe scurt…dacă scoti 10 euro iţi iau 3 euro si ceva comision, dacă scoti 300 de euro iţi iau comision 7.5 euro. (şi bineînţeles că nu te informează de la sine dacă nu întrebi).Părerea mea, banii pe care îi aveţi voi luaţi-i cash, nu îi depuneţi în cont ca nu are rost. Veti avea nevoie si de bani cash.

Ceea ce ştiu e că grantul Erasmus se află iniţial într-un cont BCR. Astfel, după părerea mea, e ok să vă faceţi la ei cont. Doar că exista 2 inconveniente : vă sunt blocaţi din start 100 de euro, pe care îi recuperaţi când închideţi contul şi vă costa ceva mai mult când deschideţi acest cont. (nu ştiu exact cât...vă interesaţi...eu am avut la alta banca).

SFAT : cel mai bun mijloc de a scăpa de comisioane este de a nu scoate bani de la bancomat. La supermarchet se poate plati cu cardul, iar plăţile faţă de agenţii comerciali nu sunt supuse acestor comisioane ( sunt 0 sau foarte mici). O să aveţi nevoie şi de bani cash, cum e normal. De asta v-am sfătuit să păstraţi banii proprii  în portofel...nu-i mai puneţi în cont că degeaba faceţi asta. Vă treziţi apoi în faţa bancomatului, iar extrasul de cont va arăta urât, în defavoarea voastră cu mulţi euro daţi pe comisioane.
 A ! Neapărat la bancă solicitaţi serviciul Internet Banking, astfel veţi putea întotdeauna să verificaţi pe net tranzacţiile făcute şi ce e cel mai important :câţi bani mai aveţi. Comisionul pentru Internet Banking este de 1 euro pe lună şi se merită, normal.

De asemenea : vă trebuie o asigurare medicală. NU faceţi asigurare particulară decât dacă sunteţi oripilaţi de gândul unui accident : ). Este destul de scumpă şi nu ştiu dacă se merită…dacă vreţi să fiţi doar în legalitate vă duceţi la Spitalul Judeţean şi vă vor da un Card European de Sănătate.(dacă iar nu au fonduri sau sunt alte interese la mijloc, vă vor elibera un « certificat provizoriu de sănătate » adică o foaie : ) eu aşa am avut).

Bun…NU faceţi traducere legalizată, că faceţi degeaba, nu aveti nevoie. În fond pe cei din Franţa nu îi interesează în ce limbă e scris certificatul, ci codul ce se regăseşte pe el, acelaşi cod ce s-ar regăsi şi pe un card de sănătate. La card nu se pune problema de copie tradusă şi legalizată.

Altă chestie…dacă aveţi certificat de naştere de tip vechi, trebuie să vă duceţi la Oficiul de Stare Civilă şi cereţi o transcriere a certificatului după noul tip european (ăla albastru şi mare). Eu ştiu că a trebuit să fac asta. Nu vă costă decât 1 sau 2 lei, o taxă simplă de timbru.

Şi totuşi cel mai important lucru înainte de plecare !! Trebuie NEAPARAT să daţi un e-mail la CROUS pt cazare ; accesaţi www.crous.fr ,intraţi la “logement etudiant“ şi urmaţi paşii pentru a afla adresa de mail prin intermediul căreia trebuie să vă rezervaţi cameră in functie de oraşul in care veţi pleca. Specificaţi în e-mail că sunteţi Erasmus, pentru că Erasmuşii au prioritate şi nu plătesc o taxă ce se percepe studenţilor normali. Daţi adresa voastră de acasă. Să daţi adresa din România cu str, bl….etc nu cu « rue », « bâtiment » că cei din Franţa vă vor trimite o groaza de chestii prin poştă şi românii sunt cei care vă vor pune în cutia poştală « le currier »…mă îndoiesc că se vor descurca dacă nu scrieţi adresa pe româneşte. E foarte important să vă rezervaţi cazarea la CROUS cat mai curând posibil după ce obtineţi bursa. De preferat e să nu depăşiţi 15 iulie...maxim 1 august ! (pt Paris, dacă vă rezervaţi din mai-iunie e perfect...altfel, slabe şanse). Oricum pe site întotdeauna vor apărea datele limită de rezervare, dar nu vă bazaţi pe data limita ca în România la plăţile de la ghişeu cu cozi interminabile : )) la ei degeaba ai depus în ultima zi, dacă nu mai au locuri te anunţă cu părere de rău că nu mai au camere. Şi c’est fini la comedie !
Dacă, din nu ştiu ce motive nu aţi reuşit să prindeţi cameră la o rezidenţă universitară, vă anunţ că se îngroaşă treaba. Trebuie să vă căutaţi singuri cazare ! O să vă coste mult mai mult şi veţi căuta mult ! O variantă e să căutaţi pe google.fr site-uri de colocation...adică persoane care stau singure în apartament şi acceptă o persoană său două în acelaşi apartament, în schimbul platii la comun a chiriei.
O altă variantă : puteţi căuta pur şi simplu “logement etudiant” pe google.fr. Sunt spre exemplu şi alte rezidenţe universitare care nu aparţin de Crous. Pot aparţine unei bănci ( ex : BNP Paribas) sau unei alte persoane juridice. In egala masura, puteti gasi acele case de studenţi concepute pe ideologia « l’auberge espagnole » dacă aţi văzut filmul :D Dacă nu l-aţi văzut, căutaţi-l că e vorba despre viaţa unui francez Erasmus în Barcelona si e absolut superb filmul !

Urmează stabilirea datei de plecare.
Când veţi încheia contractul financiar trebuie neaparat să ştiţi data exactă la care începe anul universitar căci din câte ştiu diferă de la an la an. Nu ştiu de ce, dar aşa este. La mine a început pe 8 septembrie, dar am ajuns 3 săptămâni mai târziu căci nu s-a ştiut…deh…am fost în prima generaţie de Erasmus, iar multe din informaţii lipseau cu desăvârşire.
În cazul în care cei de la universitate nu s-au ocupat să afle această dată de începere a anului universitar, puteţi trimite un e-mail universităţii gazdă pentru a afla. Sau puteţi accesa site-ul lor. De obicei au site-uri foarte bine puse la punct.

Este importantă această dată pentru că înaintea începerii anului universitar se ţin 2 săptămâni de pregătire lingvistică cu toţi erasmuşii (dar din câte ştiu plecaţi pe propria cheltuială aceste 2 săptămâni). Dar eu zic că este bine să plecaţi mai devreme pentru că nu veţi pierde din prima sau primele săptămâni de şcoală alergând după hârtii, cazare etc…veţi avea ocazia să cunoaşteţi deja o parte din studenţii Erasmus, să vă faceti prieteni, să începeţi greul proces al vorbirii couramment al limbii franceze, de care veţi avea mare nevoie. Oricum acele cursuri sunt atât de interesante, amuzante, interactive încât nici nu veţi simţi cum trece timpul.(si sunt gratuite în unele oraşe.În altele sunt cu plată). În orice caz, nu sunt obligatorii.  Dacă ştiţi că nu aveţi bani, mai bine plecaţi la începutul anului universitar : )
Apropo de cursurile de limbă franceză pentru studenţii Erasmus. În Nancy, şi cred că aşa este la multe universităţi, după primele săptămâni de şcoală, se ţine un examen în cadrul Facultăţii de Litere doar pentru a se testa nivelul de limbă franceză şi pentru a fi repartizaţi studenţii pe grupe. Apoi se ţin săptămânal cursuri gratuite de limbă franceză. La finele semestrului se dă un examen final şi se obţine o diplomă : ) Pentru mine acele cursuri au fost foarte amuzante şi mi-au plăcut la nebunie !! Proful era genial !

Cu ce să plecaţi ? Păi...dacă ştiţi data începerii anului universitar, rezervaţi-vă la Blue Air din timp bilet. Aveţi grijă să fie zbor direct în oraşul respectiv. Dacă nu, să fie foarte aproape pentru că riscaţi să daţi apoi pe tren în Franţa (ex de la Paris la Nancy) poate mai mult decât aţi dat pe biletul de avion. Să nu aveţi bagaje multe...că se plăteşte surplusul scump :p Vă puteţi interesa şi de autocare...ideal e să prindeţi un mijloc de transport fix până în oraşul vostru ori foarte aproape.

ladym.ro

5. Cazarea .

La camin va veti prezenta cu hartiile pe care Crous vi le-a trimis prin posta. Veti mai completa cate ceva pe acolo şi veţi plăti suma a doua luni de cazare : luna in curs, iar a doua suma e o garantie de plata, bani pe care ii veti recupera la sfarsitul stagiului.
 Vă recomand să vă luaţi si frigider (frigo) că nu e scump(aprox 4 euro pe lună) iar mâncarea în cameră se strică altfel. Veţi avea de completat de asemenea « L’état de lieu » care însemnă « Starea camerei ». Acolo aveţi enumerate toate obiectele din cameră, pereţi…etc…trebuie să completaţi dacă sunt crapăţi, dacă e ceva rupt,pătat,ciobit,etc. Este foarte important pentru că dacă nu faceţi asta, la sfârşit ce nu aţi scris acolo că e in neregula, veţi plăti. Aşa că aveţi grijă să faceţi bine « L’état de lieu » şi să aveţi grijă de lucrurile din cameră.

Vă vor pune de asemenea să faceţi o asigurare de cameră şi vă spun eu că va trebuie şi un cont în bancă la ei (pt CAF ). Eu am facut la BNP PARIBAS şi sunt mulţumită…voi vedeţi ce bancă alegeţi.Pentru asigurare puteţi merge la Mgel pentru că are multe facilităţi…vă orientaţi. Pentru CAF : după ce vă vine prin poştă cardul, IBAN-ul şi toată papetăria de la bancă (o veţi primi la rezidenţă bineînţeles),este cazul să faceţi dosarul CAF. Intraţi pe www.caf.fr şi completaţi toate câmpurile de acolo. Îmi amintesc că era ceva de genul « numéro de sécurité sociale » . Eu nu l-am completat pentru ca nu stiam ce e. In realitate este numarul pe care il aveti pe certificatul / cardul european de sanatate.După ce aţi făcut toate astea pe net,salvaţi pagina în calculator şi fuga la imprimantă. Această hârtie de la CAF o depuneţi la Accueil. Vă mai trebuie parcă o declaraţie de proprie răspundere că aveţi mijloacele necesare pentru a trăi în Franţa…ceva de genul “Je soussignée ,V. I., atteste sur l’honneur que j’ai toutes les moyens pour m’entretenir en France, en beneficiant d’une bourse Erasmus.” + semnătură ,nume şi dată. Nu mai ştiu dacă mai e nevoie de ceva…probabil de o copie după legimitaţia de student pe care o veţi face la facultate. Vă mai poate spune şi responsabilul de la accueil. Cam astea sunt în mare tot ce înseamnă « bănănăială de început ».

6. Cursurile !

De la biroul Erasmus veţi primi orarul cu toate cursurile…voi vă duceţi doar la cele pe care le-aţi ales în Learning Agreement (apropo de asta…nu e bătut în cuie Learning Agreement astfel încât puteţi să mai tăiaţi din ele,să completaţi etc…important e să aveţi minim 20 de pct ects pe semestru şi 40 pe an.TREBUIE doar să trimiteţi apoi această anexă în România pentru a fi semnată iar de comisie in cazul modificarii sale.)
Dacă există mai multe serii de studenţi, vedeţi că puteţi alege o materie de la seria A şi altă materie de la seria B. Ideea e în funcţie de care prof vă place mai mult. Sfatul meu : întrebaţi studenţii şi coordonatorul Erasmus care e mai de treabă !
Anul trecut, când am fost Erasmus, seminarele erau obligatorii . Fetele care au plecat acum în Nancy mi-au spus ca nu mai sunt obligatorii. Reacţia mea a fost « Nu mai aveţi TD-uri? Atunci puteţi sta până la examene cu umbreluţa la tequila ! ». Pe lângă faptul că erau epuizante şi grele, seminarele scădeau mult media materiei respective. Aşa că dacă aţi ajuns la o facultate unde seminarele nu sunt obligatorii, felicitări ! Aveţi mai mult timp pentru voi ! Si felicitari, pentru ca nu va stresati prea tare...TOTUSI, macar asa pentru voi, ar trebui sa trageti o raita sa vedeti cum se fac la ei seminarele. Stilul lor e putin diferit de al nostru si aveti ce invata.

O mare problemă pentru stundenţii Erasmus e :cum iau notiţe ? Va exista un sentiment de frustrare (să nu-mi spuneţi că nu e aşa, că eu vorbesc în numele majorităţii : )) ), dar din fericire puteti face rost rapid de cursuri. Şi nu neaparat trăgând la xerox materialele colegilor francezi. E o modă la ei de a scrie cursurile pe laptop, de aceea puteţi apela la ei cu un stick în mână să vă dea cursul. În aceeaşi măsură trebuie să existe o asociaţie studenteasca care să pună la dispoziţie, pentru un comision semestrial ori anual de 5 euro, toate cursurile profesorilor respectivi de care ai nevoie. Eu în Nancy aveam "Corpo Droit".

Pentru cei care pleaca la facultatea de Drept în Franţa : dacă sunteţi Erasmus, nu vă cumpăraţi codurile că sunt scumpe. Cel mai bine împrumutaţi-le periodic de la bibliotecă (dacă aveţi seminare şi aveţi nevoie de aşa ceva) iar când nu le puteţi împrumuta, accesaţi
http://www.legifrance.gouv.fr/ unde găsiţi toate codurile în vigoare din sistemul francez.

7.Examenele !

Parţialele le veţi da cot la cot cu francezii (dacă seminarele sunt obligatorii) iar examenele finale le daţi oral separat de studenţii francezi. Asa s-au desfasurat la mine examenele. Altii le-au dat scris ca si studentii obisnuiti. Fiind studenti Erasmus, au avut coli de alta culoare (ca sa fie profii mai indulgenti si sa nu corecteze la sange - asta e motivul), in alte cazuri nu au existat aceste diferentieri. Fiecare cu norocul sau.

La mine au fost examene orale. În mod obişnuit se strâng cei câţiva studenţi Erasmus la biroul profesorului respectiv şi fiecare sustine pe rând examenul. Se dau două subiecte şi eşti lăsat să vorbeşti. Examenul se poate transforma foarte uşor înr-o conversaţie : ).
E posibil să fii întrebat suplimentar, proful te poate ajuta sau te poate incurca. Se poate sa fii pus sa alegi "Soit  un cas pratique, soit de la theorie ", si in final sa le primesti pe amandoua.


8. Echivalarea examenelor şi calculul punctelor ECTS

Sistemul românesc diferă mult de cel franţuzesc atât al modului de desfăşurare a cursurilor, cât mai ales al modului de notare. Şi hai să vorbim un pic despre acest sistem de notare.În primul rând notele sunt fix de la 0 la 20 şi când zic 0 vorbesc foarte serios. Asta înseamnă că dacă nu ai scris nimic sau ai scris numai prostii la parţial iei 0 şi cu asta basta. Ca să treci trebuie să iei 10 / 20. În sistemul francez probabilitatea să iei 20/20 este de 0.0000003(3) % citând un amic economist .
Mai pe româneşte este imposibil să iei 20 indiferent cât de mult ai muncit. Prin comparaţie, în România se ia extrem de uşor 10. Eu nu blamez sistemul românesc, din contră pe cel franţuzesc. Şi pentru a da un exemplu, o colegă de a mea înscrisă normal la cursurile Facultăţii de Drept a avut o medie de 13.5 pe un semestru şi era foarte încântată (deşi a muncit enorm tot semestrul). De ce ? Tocmai v-am spus că este imposibil să luaţi note mari. Şi ca să mai dau un exemplu, toţi studenţii de aici sunt veşnic prezenţi la ore şi chiar se învaţă. Cu toate astea, mulţi dintre ei nu reuşesc să ia examenele şi repetă anul. Voi nu vă faceţi griji pentru asta !!! Sunteţi ERASMUS ! Aveţi examenele separate, profii vă apreciază efortul şi dacă aţi învăţat NU PICAŢI !! Dacă la seminar ai luat 8 / 20 sau 9 /20 înseamnă că ai muncit ceva, chiar dacă nu ai trecut . Şi contează mult acest 9 pentru că acesta reprezintă o treime din nota finală. Din fericire examenul final (care reprezintă două treimi) se dă oral şi ai şanse să iei de la 11 în sus.
 Dacă e să facem o comparaţie între sistemul francez şi cel românesc, în sistemul de notare cea mai mare o reprezintă următoarea : materiile în România sunt strict individuale, cele din Franţa sunt facute « perechi ». Ce vrea să însemne asta ? În România fiecare materie are un anumit număr de credite, iar dacă l-ai picat trebuie neaparat să îl dai până la urmă dacă vrei să intri în licenţă(că îl dai în toamnă, în anul următor,treaba ta ce faci). Ei bine în Franţa nu e aşa. Spre exemplu : civilul şi penalul sunt împreună şi au 13 puncte de credit. În sistemul lor dacă la civil ai 9 şi la penal ai 11 e perfect, ai luat. Nu e nevoie să mai dai examenul de civil încă o dată. Însă noi suntem Erasmus şi echivalarea în ţară se face altfel : trebuie să iei fiece examen pentru a se echivala. În schimb ceea ce câştigi sunt punctele de credit dacă te afli în situaţia de mai sus ( 9 la o materie, 11 la alta), vei lua toate cele 13 puncte de credit.
In unele facultati e posibil sa se fi schimbat sistemul acesta, de la materii "perechi", la sistemul individual, astfel că orice materie detine un număr de credite individuale.
Cred că totul depinde de la universitate la universitate...eu v-am zis ambele variante.

Sistemul transferului de note în Europa se calculează nu in mod matematic(adică 19-20 din sistemul francez să însemne 10 în sistemul românesc sau cel spaniol), ci în funcţie de graduarea performanţelor care diferă de la sistem la sistem, de aceea la nivel global se preferă notarea cu litere.





Scala ECTS
Scala de notatie din România
Definirea intervalelor de scala
Distribuirea procentuala a studentilor pe intervale de scala
A
10
EXCELENT - rezultat remarcabil, putine deficiente minore
10
B
9
FOARTE BINE - rezultat peste medie, dar cu câteva insuficiente temporare
25
C
7-8
BINE - rezultat în general bun, dar cu un numar mare de insuficiente importante
30
D
6
SUFICIENT - rezultat onest dar cu lacune importante
25
E
5
PROMOVABIL - rezultat la nivelul unor criterii minime
10
FX
4
INSUFICIENT - un effort suplimentar este necesar pentru obtinerea creditului
-
F
1-3
INSUFICIENT (total inacceptabil) - un effort suplimentar considerabil este necesar
-


In sistemul franţuzesc este mult diferit, astfel (ce e mai jos se regaseste pe o foaie pe care o am de la biroul Erasmus din Franta. Puteti cere si voi)  :



> 14               : A  (ce depaseste nota 14 )

=13 – 14        : B

=11,5 – < 13  : C

=10 – < 11,5   : D

10                   : E

=7 – <10        :  Fx (insuffisant)

<7                   : F (Tres insuffisant)



Şi corolând cele două sisteme rezultă astfel:



Dacă ai luat mai mult de 14, se echivaleaza cu 10

Dacă ai luat 13 sau 14  (ori o nota intermediara intre acestea doua), se echivaleaza cu 9.

Dacă ai luat între 11,5 (inclusiv) şi 12.99 ai nota 7 sau 8.

Dacă ai luat o notă între 10.01 şi 11.49 ai nota 6

Dacă ai luat nota 10, ai nota 5.

Pentru cele două categorii, E şi F se preferă 4.

Problema este că acest tip de echivalare nu este general valabil şi obligatoriu, ci facultativ. Fiecare facultate/universitate are dreptul de a echivala notele cum doreşte. De aceea, vă sfătuiesc din proprie experienţă să alergaţi un pic pentru a vi se echivala aşa notele. Luaţi un tabel de la universitatea din străinătate în care se vede modul de calcul al notelor Erasmus, şi trageţi la imprimantă de pe site-ul ul http://thor.info.uaic.ro/~busaco/credit/ects.html tabelul din josul paginii. Cu amândouă vă duceţi la coordonatorul Erasmus din ţară şi la şeful de catedră (ei împreună le echivalează) şi le explicaţi frumos cum stă treaba. La mine au înţeles şi au fost de treabă ! Totul depinde de voi !


Şi încă ceva. Sunt convinsă că vă doriţi ca şi mine să vă menţineţi locul la fără taxă ori în orice caz să aveti note bune. Eu am avut 13 examene de diferenţă în toamnă, într-un timp scurt de o săptămână jumatate. Nu a fost uşor, dar se poate. Trebuie să vă ştiţi drepturile, nimeni nu vi le spune. Cel mai important drept regăsit în regulamentul universităţii sună cam aşa : orice student are dreptul la o dublă evaluare (una în iarnă/vară şi una în sesiunea de restante). Dacă nu aveţi restanţe, aveţi dreptul la mărire de note. Având în vedere că sunteţi studenţi Erasmus, examenele din sesiunea de restante sunt la nivelul de “primă evaluare” şi deci dacă sunteţi integralişti după terminarea examenelor de diferenţă din toamnă, aveţi dreptul la dubla evaluare de mărire a notei în cazul în care nu sunteţi mulţumiţi de note(bineînţeles, în limitele impuse de regulament : trei măriri gratuit, restul cu plată). În acest caz, faceţi cerere la decan sau la şeful de catedră în lipsa decanului în care vă cereţi acest drept. Eu am avut un examen de mărire a notei după terminarea sesiunii din toamnă. Se ţinea atunci o sesiune extraordinară pentru studenţii care nu acumulaseră punctele de credit pentru a trece în anul următor, ocazie cu care eu mi-am mărit o notă de la 5 la 9. Aşa mi-am păstrat şi locul la buget. Chiar dacă nu se ţine nicio sesiunea extraordinară, este dreptul vostru de student . Citiţi regulamentul si vedeti ce se poate face.


9.Viata Erasmus -avantaje si dezavantaje

Eu voi vorbi despre Nancy în special.... Ce înseamnă viaţa de Erasmus în Nancy ? Ei bine,Nancy-ul se numără printre puţinele oraşe din Franţa (on a de la chance) în care există o vastă comunitate Erasmus. În ce constă ? Păi vă înscrieţi frumos în newsletter-ul lor iar ei vă trimit e-mailuri cu tot ce e nou, gen : în fiecare marţi petrecere Erasmus în Love Boat , excursii prin diverse locaţii din Franţa (sunt mult mai ieftine şi mai drăguţe decât dacă ai merge pe cont propriu), anunţuri de concerte, invitaţii la film, petreceri în camin sau într-un loc special amenajat, la cuisine (mai mulţi studenţi de aceeaşi naţionalitate gătesc din specialităţile lor). Comunitatea se numeşte ESN (Erasmus Student Network ) iar adresa lor de e-mail este : esn.nancy@gmail.com Le daţi un e-mail şi se rezolvă. Pentru cei din alte localităţi...căutaţi pe net dacă aveţi în oraş ESN sau interesaţi-vă la facultatea gazdă atunci când ajungeţi.
Ca student Erasmus sau ca student în general beneficiezi de multe avantaje! Ai peste tot reduceri de tot felul sau gratuităţi. Spre exemplu în fiecare miercuri aveţi intrare liberă la multe muzee din Franţa !! Iar dacă nu vreţi să profitaţi de gratuitatea de student ( poate vă e ruşine să cereţi gratuit ceva : )),în fiecare primă duminică din fiecare lună e intrare liberă pentru toata lumea.
Deasemenea vreau să vă spun că pe lângă o considerabila comunitate de români ,anual numarul studentilor romani Erasmus este din ce in ce mai mare. Una din ocaziile de a-i cunoaste este liturghia de duminica. Se desfăşoară odată la două-trei săptămâni slujbe religioase în limba română, orodoxe, într-una din sălile micuţe ale catedralei St Pierre (lângă Place des Vosges). Bineînţeles că mă refer la Nancy, dar există numeroase oraşe din Franţa unde se întâmplă acelaşi lucru. Apelaţi la internet şi căutaţi ! Dacă nu găsiţi, lasaţi-mi un mesaj aici şi vă pun în legătură cu cineva care va poate ajuta.
Într-o mare de străini, o astfel de duminică este o adevărată oază linişte şi pace sufletească.

Avantajele unei burse Erasmus cred că le bănuiţi : cunoaşteţi locuri noi, oameni noi, exersaţi acea limbă străină, o aprofundaţi, vedeţi şi voi cum e într-un sistem de învăţământ străin, aveţi puncte de sprijin pentru o comparaţie. Învăţaţi multe, gustaţi, trăiţi, vă plimbaţi etc.
Trebuie însă să fiţi realişti şi să conştientizaţi şi dezavantajele : dacă bursa Erasmus e mică, şi nu aveţi surse de finanţare pe lângă asta (familie, job în ţară pentru a strânge bani) va fi foarte greu. De asemenea e posibil să întâmpinaţi probleme la echivalarea materiilor în ţară. De aceea v-am zis să discutaţi despre note şi să sugeraţi planul pe care l-am detaliat mai sus. De asemenea veţi avea şi examene în ţară ...
Când e vorba de avantaje şi dezavantaje putem fi subiectivi, cum e şi normal, dar fiecare experienţă este unică şi nu poate fi comparată cu alte experienţe.
Întrebarea ce mi-a fost adresată de foarte mulţi studenţi ce urmau să plece a fost : Merită ?
Răspunsul a fost DA. Pentru mine a meritat. A fost un succes, o treaptă de maturitate, o îmbogăţire totală. A fost şi greu, dar tot răul e spre bine !

10. Formalităţile de întoarcere.

Cred că scrie şi în contract, dar e bine să vă zic şi eu. În primul rând,până să vă întoarceţi în România mergeţi la coordonatorul Erasmus de la universitatea gazdă să vă semneze prima şi ultima anexa a contractului( acel attestation cum că aţi finalizat sejurul Erasmus în perioada prevăzută de contract.
La întoarcerea în ţară, în termen de 15 de zile de la întoarcere (legal întoarcerea este ultima zi din contract) trebuie depuse : anexa 1, anexa 3 (report-ul acela completat de voi cu impresii şi alte alea...fără tăieturi şi ştersături) şi ultima anexă.
Notele vor fi trimise din ţara gazdă imediat ce vor finaliza toată papetăria la ei.
In termen de o aproximativ o luna vi se vor vira si cei 15% din bursa, retinuti la plecare.

Acestea fiind spuse, vă urez multă baftă în experienţa ce vă aşteaptă, tărie de caracter pentru a trece peste probleme, deschidere pentru tot ce este nou si multa putere de munca.



eJobs

242 commentaires:

«Les plus anciens   ‹Précédent   201 – 242 sur 242
Unknown a dit…

Te va uimi să știi că tot ceea ce atât de mulți oameni au mărturisit despre DR ISIKOLO nu este altceva decât adevăr. Soțul meu ne-a părăsit pe mine și pe copiii mei pentru că am avut atâtea certuri și certuri. Oamenii lui au fost și împotriva căsătoriei mele cu el. L-am iubit atât de mult și am avut mare speranță că vom construi un viitor luminos împreună. Am așteptat 6 luni și nu s-a mai întors la mine. Așa că a trebuit să-l contactez pe DR ISIKOLO, care a făcut tot ce i-a stat în putere pentru a ne reuni și a restabili dragostea și fericirea pe care le-am împărtășit cândva. S-a întors acasă la noi după 48 de ore, așa cum m-a asigurat DR ISIKOLO. Și tu poți obține acest mare ajutor și poți trăi pentru a-i fi recunoscător pentru că nu dezamăgește niciodată pe nimeni. contactați-l e-mail: isikolosolutionhome@gmail.com Puteți, de asemenea, să-l contactați pe WhatsApp la +2348133261196.

unknown a dit…

Bună seara, citeam câteva articole când am dat peste un comentariu despre un puternic vrăjitor numit Dr Ajayi, treceam printr-o durere emoțională urâtă pentru că soțul meu nu mai are timp pentru mine, vorbind mereu despre muncă atunci când se bucură afară. el însuși cu alte femei, doctorul Ajayi mi-a făcut o vrajă de dragoste și, de atunci, soțul meu nu se poate descurca fără să folosească întotdeauna orice ocazie pe care o are pentru a le dovedi altora că mă iubește, îi sunt recunoscător doctorului Ajayi pentru vraja puternică pentru vraja de dragoste pe care mi-a făcut-o, dacă treci prin momente grele în relația ta și vrei o soluție de durată, îți recomand Dr Ajayi pentru că am beneficiat de el. Nu fi timid pentru că este foarte confidențial și orice ai discuta cu el este sigur. Puteți contacta Dr. Ajayi pe Whatsapp: +2347084887094 sau trimiteți un e-mail: drajayi1990@gmail.com

Unknown a dit…

Numele meu este Lydia Ionescu-Quintus. Când bărbatul meu m-a părăsit, am fost traumatizat și cu inima frântă și nu m-am putut obține luni de zile. Am făcut tot ce am putut să-l recuperez, dar fără rezultat. Am plecat într-un alt oraș, sperând să o iau de la capăt. Am intrat în contact cu un alt bărbat cu care am încercat din răsputeri să fiu, dar nu a ieșit pentru că nu puteam să-l iubesc. Știam că încă iubesc și îmi doresc bărbatul înapoi la mine. Așa că am început să caut ajutor și atunci l-am găsit pe DR ISIKOLO din diferite puncte de vedere, am citit despre el. Am vorbit și l-am făcut să înțeleagă tot ce trebuia să știu și am crezut în el și am respectat procedurile. A lucrat pentru mine și a restabilit dragostea și legătura dintre mine și bărbatul meu și, după 48 de ore, așa cum a promis, omul meu m-a căutat și am vorbit și a coborât să mă vadă unde sunt și am inventat lucrurile și am devenit din nou fericiți împreună. DR ISIKOLO este de încredere și te poate ajuta și pe tine dacă îl contactezi pentru orice. Doar trimite-i prin WhatsApp +2348133261196 sau e-mail-i prin: isikolosolutionhome@gmail.com

annonymous a dit…

V-aș spune cu plăcere că am reușit să pun capăt problemei mele cu divorțul și să-mi restabilim căsnicia din nou, nu știu ce s-a întâmplat cu soțul meu că a cerut divorțul, am încercat să-l conving, dar nu m-a ascultat, nu am avut altă opțiune decât să caut ajutor oriunde m-am putut gândi și am ajuns până la a-l contacta pe DR Ajayi și acum mă bucur că i-am cerut ajutorul. Pentru că dacă nu era Dr. Ajayi, nu știu ce s-ar fi întâmplat cu căsnicia mea, pentru că mi-am iubit soțul și nu puteam suporta să-l pierd. Vraja a funcționat ca o magie, soțul meu s-a schimbat și a început să arate dragoste în loc de divorțul pe care îl plănuia. Sunt prea fericit că totul este la locul meu acum. Aș recomanda cu plăcere Dr. Ajayi oricărei persoane care trec prin probleme de căsătorie și doresc să pună capăt. Dacă aveți nevoie de ajutorul unui vrăjitor autentic, contactați-l pe Dr. Ajayi pe Whatsapp / Viber: +2347084887094 sau e-mail:drajayi1990@gmail.com, cred că nu vă va dezamăgi.

Unknown a dit…

Eu sunt Anna Hoblakova. DR ISIKOLO, cu marile sale puteri, mi-a restaurat casa și fericirea pe care am împărtășit-o cu soțul meu și este într-adevăr ceva pentru care sunt mereu recunoscător. S-a întâmplat să fiu neputincios și abătut aproape un an când soțul meu m-a părăsit din cauza unor probleme conjugale pe care le-am întâlnit. Am făcut tot ce am putut pentru a-mi salva căsnicia și nimic nu a funcționat până când DR ISIKOLO a venit în ajutorul meu. M-a ajutat și dragostea și fericirea pe care le-am împărtășit cu bărbatul meu au fost restaurate și mai uimitor. Știu că sună ciudat dacă într-adevăr poate ajuta pe cineva, dar este 100% garantat că nu te va dezamăgi atunci când te asigură că vei avea rezultatele dorite după 48 de ore. Te poate ajuta și pe tine dacă ești dispus să-i oferi șansa să facă acest lucru. e-mail-i acum prin: isikolosolutionhome@gmail.com sau trimite-i un mesaj pe WhatsApp la +2348133261196

Anonymous a dit…

Treceam printr-un proces de divorț când l-am găsit pe Dr. Ajayi un mare om spiritual online, nu m-am gândit niciodată că eu și soțul meu ne vom întoarce vreodată împreună, suntem binecuvântați cu trei copii și căsătoriți de 12 ani, dar el a fost dispus să arunce asta cu toții. pentru că a cunoscut o femeie nouă, dar dr. ajută-mă să fac o vrajă de dragoste puternică care l-a făcut să uite de femeia pe care tocmai a cunoscut-o și divorțul a fost anulat, acum trăim în pace în casa noastră, cu o legătură mai puternică. contactați Dr. Ajayi pe Whatsapp / Viber: +2347084887094 sau e-mail:drajayi1990@gmail.com el vă va ajuta și el, pregătește și ierburi pentru diferite tipuri de boală, doar în cazul în care aveți vreo provocare de sănătate pentru a vă vindeca și pe dvs. contactați instagram: https://www.instagram.com/drajayispiritualhome/

annonymous a dit…

dacă aveți probleme în casa dvs. matrimonială și doriți o soluție rapidă, vă voi sfătui să contactați Dr. Ajayi, un mare om spiritual binecuvântat de strămoșii săi, pot să experimentez puterea lui când soțul meu spune că vrea să divorțeze, dar eu Îl iubesc cu adevărat și nu vreau să ne despărțim, așa că îl contactez pe Dr. Ajayi pentru o vrajă de dragoste după ce am citit online mărturii de la diferite persoane despre el, vreau prin procesul pe care mi-a cerut să urmez și astăzi trăiesc fericit cu soțul meu pentru că a anulat și a rupt hârtia de divorț după vraja de dragoste a doctorului Ajayi, îi puteți scrie pe numărul său de Whatsapp pentru o soluție rapidă la problemele dvs. +2347084887094 sau pe e-mail:drajayi1990@gmail.com

Unknown a dit…

Sunt foarte surprinsă de experiența miraculoasă și de minunile Dr. Ayo care au fost răspândite pe internet și în întreaga lume. Cum a ajutat minunat oamenii din întreaga lume să-și restabilească iubiții pierduți. L-am contactat după ce am trecut prin atâtea mărturii de la diferiți oameni. El a ajutat să-l aducă înapoi pe fostul iubit, i-am spus despre soțul meu care m-a abandonat acum 8 luni și a plecat de acasă cu tot ce aveam, am fost nedumerit când mi-a spus doar să zâmbesc și să mă odihnesc asigurându-mă că se va ocupa de toate în doar 48 de ore. După a doua zi, soțul meu m-a sunat, am fost atât de șocată, am preluat apelul și nu-mi venea să cred urechilor, chiar mă implora să-l iert și făcea promisiuni la telefon, S-a întors acasă și mi-a oferit, de asemenea, un cadou foarte frumos doar pentru el pentru a-și dovedi dragostea pentru mine, am fost atât de fericit că a trebuit să-l sun pe Dr. Ayo și i-am mulțumit, mi-a spus doar să împărtășesc veștile bune peste tot în lume. ,Ei bine, dacă aveți nevoie de un vrăjitor eficient și real pentru orice problemă în viața ta, îl poți contacta pe Dr. Ayo pe e-mailul său: drayospell@gmail.com sau pe WhatsApp-ul lui la: +2347055691377.

Unknown a dit…

Mi-am pierdut căsnicia și casa noastră frumoasă, distrusă de nefericirea când o văd pe soția mea plecând din cauza minciunilor cu care era hrănită și a nesiguranțelor care nu au fost niciodată adevărate. Am jurat de la început să nu fiu niciodată un trișor și m-am susținut pentru a mă asigura că îmi construiesc o casă fericită, dar, din păcate, ea nu a avut niciodată suficientă încredere în mine. Am rătăcit luni de zile încercând să o recuperez și am căutat ajutor din diverse surse, inclusiv intervenția familiei ei, dar nu am avut niciodată succes. Am intrat în contact cu Dr. Isikolo, de care mă îndoiam la etapa anterioară cu care am luat legătura. A trebuit să păstrez speranța vie și să respect procedurile așa cum mi-a explicat totul. M-a asigurat de întoarcerea ei, care s-a întâmplat după două sau trei zile și încă nu am găsit cuvinte pentru a exprima cât de fericit și de recunoscător sunt cunoscând fiul meu și am avut mama lui acasă la noi. Le spun tuturor despre doctorul Isikolo și inima lui bună care ajută oamenii. Nu te va dezamăgi dacă îl încerci. Contactați-l prin e-mail: isikolosolutionhome@gmail.com sau trimiteți-i un mesaj pe WhatsApp prin: +2348133261196.

annonymous a dit…

Vreau să folosesc această ocazie pentru a-i mulțumi unui om grozav pe nume Dr Ajayi pentru că m-a ajutat să-mi recuperez logodnicul după 6 luni de separare, cu puterile sale de vrăji transmise lui de către strămoșul său, nu cred niciodată în vrăji, dar am decis să i-o ofer. o încercare, sincer, el m-a uimit cu marea sa putere de vrajă. Nu mă gândesc niciodată că fac o astfel de mărturie, dar fac asta pentru că sunt plin de bucurie, deoarece acum sunt fericit căsătorită. deci, dacă aveți nevoie de ajutorul unui vrăjitor pentru orice fel de vrăji, ar trebui să îl contactați pe Dr. Ajayi pe WhatsApp sau Viber: +2347084887094 sau e-mail:drajayi1990@gmail.com

De asemenea, îl puteți contacta pentru următoarele:
1. Vrăji de loterie
2. Ierburi care vindecă orice tip de cancer
3. Vrăji de promovare a locurilor de muncă
4. Vrăjiți pentru a câștiga orice proces
5. Ierburi pentru a rămâne însărcinată.

Luați legătura cu Dr. Ajayi pentru orice fel de probleme fizice sau spirituale și spuneți-vă la revedere de la ele.

Unknown a dit…

Numele meu este Nadia Brancusi. După ce a fost în relație cu bărbatul meu timp de patru ani, s-a despărțit de mine. Am făcut tot posibilul să-l aduc înapoi, dar totul a fost în zadar. Mi-am dorit atât de mult înapoi din cauza dragostei pe care o am pentru el și l-am implorat cu tot, am făcut promisiuni dar a refuzat. Am contactat un vrăjitor numit DR ISIKOLO care m-ar putea ajuta să fac o vrajă pentru a-l aduce înapoi, dar eu sunt genul care nu a crezut niciodată în vrajă, nu am avut de ales decât să încerc, i-am trimis vrăjitorului prin poștă și mi-a spus că există nicio problemă că totul va fi bine înainte de două zile și că fostul meu se va întoarce la mine înainte de trei zile. a făcut vraja și, în mod surprinzător, în a treia zi, era în jurul orei 16. M-a sunat fostul meu și am rezolvat diferențele și suntem fericiți împreună acum. Oricine ar putea avea nevoie de ajutorul vrăjitorului, de e-mailul lui: isikolosolutionhome@gmail.com sau de WhatsApp/Viber lui pe: +2348133261196

Unknown a dit…

Te va uimi să știi că tot ceea ce atât de mulți oameni au mărturisit despre DR ISIKOLO nu este altceva decât adevăr. Soțul meu ne-a părăsit pe mine și pe copiii mei pentru că am avut atâtea certuri și certuri. Oamenii lui au fost și împotriva căsătoriei mele cu el. L-am iubit atât de mult și am avut mare speranță că vom construi un viitor luminos împreună. Am așteptat 6 luni și nu s-a mai întors la mine. Așa că a trebuit să-l contactez pe DR ISIKOLO după ce am citit multe despre el și am crezut că mă poate ajuta și a făcut tot ce i-a stat în putere pentru a ne reuni și a restabili dragostea și fericirea pe care le-am împărtășit cândva. S-a întors acasă la noi după 48 de ore, așa cum m-a asigurat DR ISIKOLO. Și tu poți obține acest mare ajutor și poți trăi pentru a-i fi recunoscător pentru că nu dezamăgește niciodată pe nimeni. contactați-l prin e-mail: isikolosolutionhome@gmail.com sau îl puteți trimite prin WhatsApp la +2348133261196.

Unkown a dit…

LOTERIA MEA CÂȘTIGĂTORĂ A FOST POSIBIL NUMAI CU DR ISIKOLO
Bună, vreau ca toată lumea să mă ajute. Mulțumesc unui mare vrăjitor numit Dr Isikolo pentru că mi-a schimbat viața financiar, l-am contactat online pe Dr. Isikolo pentru a mă ajuta să mă rog pentru unele dintre jocurile mele de loterie pe care vreau să le joc, mi-a spus să-i trimit jocurile, așa că el se poate ruga pentru jocuri, ceea ce am făcut și mi-a spus că va dura două zile pentru a face rugăciunile la jocuri, a doua zi mi-a trimis un număr să joc și m-a asigurat că voi câștiga, nu am făcut-o. L-am crezut 100%, dar nu am avut de ales, am jucat jocul. așa că în acea zi credincioasă, m-am dus la biroul loto pentru a verifica jocul pe care mi l-a dat să-l joc și iată că eram cu 373.000 de euro mai bogat, nu puteam deschide gura, eram șocat că nu-mi venea să cred. Voi fi pentru totdeauna recunoscător Dr Isikolo. Și tu poți câștiga mai mult dacă te ajută și te poate ajuta să-ți recuperezi iubitul și alte probleme care au nevoie de soluții. Doar trimite-i prin WhatsApp +2348133261196 sau e-mail-i prin: isikolosolutionhome@gmail.com

Anonymous a dit…

Salut Lume! Numele meu este Katie Fisher, eu și soțul meu suntem căsătoriți de aproximativ 7 ani. Eram fericiți căsătoriți și aveam doi copii, un băiat și o fată. Acum 3 luni, am început să observ un comportament ciudat de la el și câteva săptămâni mai târziu am aflat că soțul meu se vede cu cineva. A început să vină târziu acasă de la serviciu, nu-i mai păsa de mine sau de copii, uneori iese și nici măcar nu se întoarce acasă vreo 2-3 zile. Am făcut tot ce am putut pentru a remedia această problemă, dar fără rezultat. Am devenit foarte îngrijorat și am avut nevoie de ajutor. În timp ce răsfoiam pe internet într-o zi, am dat peste un site web care sugera că Dr Ibinoba poate ajuta la rezolvarea problemelor conjugale, la restabilirea relațiilor rupte și așa mai departe. Așa că am simțit că ar trebui să-l încerc. L-am contactat și mi-a făcut o vrajă. Două zile mai târziu, soțul meu a venit la mine și și-a cerut scuze pentru greșelile pe care le-a făcut și mi-a promis că nu va mai face asta niciodată. De atunci, totul a revenit la normal. Eu și familia mea trăim din nou fericiți împreună. Toate mulțumim Dr. Ibinoba. Dacă aveți nevoie de un psihic al vrăjii care poate arunca o vrajă care funcționează cu adevărat, vă sugerez să-l contactați. El nu te va dezamăgi. Acesta este WhatsApp-ul lui: +2348085240869, e-mail: dromionoba12@gmail.com

Unknown a dit…

Casa mea a fost plină de probleme și mizerie nesfârșite care au dus la divorțul pe care nu mi l-am dorit niciodată cu soțul meu. Totul s-a prăbușit și ne-am dus pe drumuri separate. Am încercat să merg mai departe, dar mi-a fost atât de greu pentru că încă îmi iubeam soțul și fiica mea a plâns mereu dorindu-și tatăl înapoi. Nu am avut de ales decât să caut ajutor, ceea ce m-a determinat să îl contactez pe DR ISIKOLO după ce am văzut atât de multe remarci bune despre munca lui. M-a asigurat că mă împac pe mine și pe soțul meu cu vraja lui de reconciliere pe care a făcut-o. Mă bucur să vă spun tuturor că dragostea și fericirea au fost restabilite și ne-am revenit împreună și cred că va fi pentru totdeauna pentru noi și toate mulțumim lui DR ISIKOLO pentru că a făcut atât de mult pentru a-mi salva familia. Nu este niciodată prea ocupat să ajute pe cineva. Așa că contactează-l acum dacă și tu ai nevoie de ajutor. e-mail-i acum prin: isikolosolutionhome@gmail.com sau trimite-i prin WhatsApp +2348133261196

Unknown a dit…

AM CÂŞTIG ÎN SFÂRŞIT LA LOTERIE ŞI NU PUNT SĂ SPUN CÂT DE BUCUR SUNT
Numele meu este Vanessa Bagdasar. Vreau să-i mulțumesc Dr. Isikolo pentru că m-a făcut să câștig la loteria de milioane de euro și îmi arăt aprecierea scriind lucrările sale minunate online pentru ca tu să le citești și să-l contactezi pe acest om pentru a te ajuta cu oricare dintre problemele tale. Când l-am întâlnit pe acest bărbat, mi-a spus că mă voi bucura odată ce va face vraja pentru mine și l-am crezut și m-a făcut fericit. Mi-a dat numerele câștigătoare și au fost 3, 25, 38, 43, 49 și numerele norocoase au fost 3 și 7. Am câștigat 461.000 de euro. Mulțumesc domnule pentru ceea ce ați făcut pentru mine. De asemenea, ajută cu probleme de dragoste și relație și este cel mai bun pe care îl poți găsi oriunde. Trimiteți-i un e-mail prin: isikolosolutionhome@gmail.com Puteți, de asemenea, să-l puteți pe WhatsApp/Viber la +2348133261196.

Anonymous a dit…

Aceasta este Kiana Hebrew, vreau să anunț universul că sunt fericit astăzi din cauza Dr.Akharia vrăjitorul care mi-a adus soțul înapoi la mine când credeam că l-am pierdut pentru totdeauna. Într-o zi credincioasă am văzut serii de mărturii pe internet despre ajutorul pe care îl acordă celor cu inima zdrobită, așa că am decis să-l contactez despre soțul meu care m-a lăsat fără un cuvânt, după ce i-am povestit toate problemele mele m-a asigurat că soțul meu se va întoarce acasă la mine, până la un moment dat l-am crezut și am făcut tot ce mi-a cerut să fac... spre cea mai mare surpriză a mea, soțul meu care refuzase să mă vadă, a venit în casă și a plâns după iertare și acum trăim fericiți împreună cu multă dragoste și grija de el. Ai probleme în relația ta? Partenerul tău s-a despărțit de tine și încă îl iubești și îl vrei înapoi? Ai probleme cu finanțele tale? Dr.Akharia este răspunsul la toate problemele tale, contactează-l pe e-mail: doctorakharia@gmail.com sau WhatsApp: +2347014241417

Unknown a dit…

Te va uimi să știi că tot ceea ce atât de mulți oameni au mărturisit despre DR ISIKOLO nu este altceva decât adevăr. Soțul meu ne-a părăsit pe mine și pe copiii mei pentru că am avut atâtea certuri și certuri. Oamenii lui au fost și împotriva căsătoriei mele cu el. L-am iubit atât de mult și am avut mare speranță că vom construi un viitor luminos împreună. Am așteptat 6 luni și nu s-a mai întors la mine. Așa că a trebuit să-l contactez pe DR ISIKOLO, care a făcut tot ce i-a stat în putere pentru a ne reuni și a restabili dragostea și fericirea pe care le-am împărtășit cândva. S-a întors acasă la noi după 48 de ore, așa cum m-a asigurat DR ISIKOLO. Și tu poți obține acest mare ajutor și poți trăi pentru a-i fi recunoscător pentru că nu dezamăgește niciodată pe nimeni. contactați-L prin intermediul
e-mail: isikolosolutionhome@gmail.com
site: (https://isikolotemple.com)
WhatsApp +2348133261196

Allison Howarts a dit…

Buna, Dupa ce am fost în rela?ie cu Anderson de ani de zile, s-a despar?it de mine, am facut tot posibilul sa-l aduc înapoi dar totul a fost în zadar, l-am dorit atât de mult înapoi din cauza dragostei pe care o am pentru el, l-am implorat cu totul, am facut promisiuni, dar el a refuzat. I-am explicat prietenei mele problema mea ?i ea mi-a sugerat sa contactez mai degraba un vrajitor care ar putea sa ma ajute sa fac o vraja pentru a-l aduce înapoi, dar eu sunt genul care nu a crezut niciodata în vraja, nu am avut de ales decât sa încerc, am a trimis vrajitorului prin po?ta ?i mi-a spus ca nu este nicio problema ca totul va fi bine înainte de trei zile, ca fostul meu se va întoarce la mine înainte de trei zile, a facut vraja ?i, surprinzator, în a doua zi, era în jurul orei 16. M-a sunat fostul meu, am fost atât de surprins, am raspuns la apel ?i tot ce a spus a fost ca îi pare atât de rau pentru tot ce s-a întâmplat încât a vrut sa ma întorc la el, ca ma iube?te atât de mult. Am fost atât de fericit ?i m-am dus la el, a?a am început sa traim din nou ferici?i împreuna. De atunci, am promis ca oricui cunosc care are o problema de rela?ie, a? fi de ajutor unei astfel de persoane, trimi?ându-l la singurul vrajitor real ?i puternic care m-a ajutat cu propria mea problema. e-mail: ogagakunta@gmail.com
1) Vraji de dragoste
2) Vraji de dragoste pierduta
3) Vraji de divor?
4) Vraji de casatorie
5) Vraja de legare.
6) Vraji de despar?ire
7) Alunga?i un Iubit trecut
8.) Vrei sa fii promovat în biroul tau/ Vraja de loterie
9) vrei sa-?i mul?ume?ti iubitul
(ogagakunta@gmail.com)

anonymous a dit…

De cât timp cauți o soluție, așa că rezolvă-ți problemele, iată o oportunitate mai bună pentru tine acolo. Mă numesc Rose. Mă îmbolnăvesc de 12 ani și, de asemenea, caut cum să obțin ajutor pentru a mă curăța, dar nu am putut găsi niciunul, într-o zi, în timp ce citeam adevărat, intarnetul am dat peste o poveste care vorbește despre Dr Ayo cum El îi ajută pe mulți oameni să rezolve problema și, de asemenea, îi ajută pe oameni să salveze viața celor trei căsătoriți, pe cei bolnavi și să-i aducă înapoi pe fostul. dacă aveți orice fel de problemă, puteți contacta Dr. Ayo pentru ajutor prin e-mailul său: drayospell@gmail.com sau +2347055691377

Anonymous a dit…

Aceasta este mărturia mea despre munca bună a Dr. Ayo care m-a ajutat... Sunt Ann Earnis din Carolina de Nord, SUA. Și îmi pare rău că am pus asta pe net, dar va trebui, de către acest cel mai bun vrăjitor din lume care l-a adus înapoi pe soțul meu care m-a lăsat afară în ultimii 3 ani, în cele din urmă l-am întâlnit pe acest om pe un site de blog postat de unul dintre clienții lui pentru ajutor, i-am explicat totul și mi-a spus despre un vrăjitor despre care auzise și mi-a dat o adresă de e-mail pentru a-i scrie vrăjitorului să-i spun problemele mele. În doar 1 zi, soțul meu s-a întors la mine. Vreau doar să-i mulțumesc acestui vrăjitor sincer și sincer, domnule, tot ce mi-ați spus s-a întâmplat și vă mulțumesc domnule. Vă rog, vreau să spun tuturor celor care caută orice soluție la problema lor, vă sfătuiesc să consultați acest vrăjitor, el este real, este puternic și orice va spune vrăjitorul este ceea ce se va întâmpla, pentru că tot ceea ce vrăjitorul mi-a spus că s-a întâmplat. Îl puteți contacta pe: direct pe whats-app +2347055691377 sau e-mail:drayospell@gmail.com

Anonymous a dit…

Numele meu este Douglas! Nu am crezut niciodată că voi fi din nou fără HSV, DR.Ibinoba mi-a dat motive să fiu fericit, am fost pozitiv pentru HSV timp de 2 ani și toate mijloacele și medicamentele pe care le-am încercat pentru tratament nu mi-au fost de ajutor, dar când am Am venit pe Internet am văzut mărturii grozave despre DR.Ibinoba despre cum a reușit să vindece pe cineva de HSV 2, această persoană a spus lucruri grozave despre acest om și ne-a sfătuit să-l contactăm pentru orice problemă de boală că DR.Ibinoba poate fi de ajutor , ei bine, m-am hotarat sa-l incerc, mi-a cerut informatiile pe care i le-am trimis si mi-a spus ca o sa-mi pregateasca o portie de vindecare, pe care a vrut sa o iau zile in sir, si dupa care ar trebui Du-te înapoi la spital pentru control, ei bine, după ce am luat tot tratamentul trimis de DR.Ibinoba, m-am întors la Spital pentru control, iar acum mi s-a confirmat HSV NEGATIV, prieteni pe care îl poți contacta pe DR.Ibinoba orice tratament al oricărei boli pentru că am văzut multe mărturii despre diferite boli, cum ar fi, HEPATITA, HIV SIDA, EPILĂ PSY, CANCER, CFS și orice fel de probleme cu care te confrunți. El este singurul pe care îl pot recomanda tuturor, contactați-l pe dromionoba12@gmail.com sau whatsApp-i acum +2348085240869

Unknown a dit…

vizitați și examinați mai multe despre Dr Isikolo prin (https://isikolotemple.com)
Buna tuturor. Numele meu este Clara Bilaşcu. Sunt aici să-i mulţumesc grozavului Dr Isikolo pentru că mi-a rezolvat problemele conjugale. Căsătoria mea s-a prăbușit din cauza problemelor și dificultăților nesfârșite pe care le-am avut cu soțul meu. A plecat fără să se uite înapoi și am fost singur atâtea luni. Familia lui a intervenit și tot nu s-a schimbat nimic. Am fost distrus din punct de vedere emoțional și mi-am pierdut speranța de a găsi dragostea din nou pentru că el era totul într-un bărbat pe care mi l-am dorit vreodată. La fel ca mulți oameni, am ajuns să cunosc despre DR ISIKOLO când am început să caut ajutor. Am discutat pe larg problemele mele și m-a asigurat că voi obține soluția de care aveam nevoie. Nu am avut de ales decât să-i respect procedurile și nu a întârziat nimic. A făcut o legătură de reuniune de dragoste pentru mine și soțul meu, iar dragostea și fericirea pe care le-am împărtășit au fost restaurate și s-a întors la mine exact după 48 de ore, așa cum a promis DR ISIKOLO. El este într-adevăr un ajutor minunat și este de încredere. dacă aveți probleme, trimiteți-i un mesaj prin WhatsApp +2348133261196 sau trimiteți-i un e-mail prin: isikolosolutionhome@gmail.com

Anonymous a dit…

Numele meu este Maris Santos, sunt din SUA, Washington. Întotdeauna am promis să te recomand oamenilor de acolo care ar putea avea nevoie și de ajutorul tău, deoarece găsirea NUMĂRULUI WHATSAPP mi-a fost trimis de Dumnezeu. Și mai bine, Dr IBINOBA, ești cu adevărat un mare și puternic vrăjitor. Eram atât de dezamăgit după ce am fost fără iubire timp de aproape cinci ani. Am cerut o vrajă de dragoste de reunire și, uimitor, a funcționat pentru mine fără niciun efect secundar. Trăiesc fericit cu cel mai drăguț bărbat în viață și pentru asta mă rog. Să-ți mulțumesc Dr IBINOBA nu ar fi suficient, având în vedere ce ai făcut pentru mine, așa că trebuie să împărtășesc această mărturie a muncii tale de mână întregii lumi, pentru a ști despre munca ta bună pentru mine. Puteți contacta acest bărbat pentru orice problemă de relație sau orice problemă prin care treceți și el vă va fi, de asemenea, de ajutor .WhatsApp: +2348085240869, e-mail: dromionoba12@gmail.com

Anonymous a dit…

Cum te simți când cel cu care ai plănuit să-ți petreci restul vieții spune brusc că nu mai este interesat de căsătorie de nicăieri? Acesta este genul de situație în care am fost când am dat peste vrăjitorul numit Dr Akharia. Numele meu este Delia Bacchus, am avut inima zdrobită, l-am implorat pe soțul meu timp de câteva luni să se întoarcă acasă, toate cererile mele nu au fost acceptate până nu am văzut o mărturie a unei doamne care a descris modul în care vrăjitorul Dr. Akharia a ajutat-o să obțină un loc de muncă bine plătit și a spus că este capabil de alt fel de vrajă, ea a renunțat la numărul său de WhatsApp: +2347014241417. Am luat numărul și mesajul vraja Caster Dr. Akharia mi-a explicat situația și cum soțul meu a plecat brusc de acasă, apoi mi-a spus de ce soțul meu a plecat de acasă după ce a făcut o vrajă, i-a luat doar 5 zile pentru a-mi aduce fericirea înapoi în viața mea. Traiesc fericit cu sotul meu si asteptam al doilea copil. Dacă aveți nevoie de ajutorul unui vrăjitor pentru orice fel de problemă de viață la care vă puteți gândi, contactați vrăjitorul la numărul său de WhatsApp: +2347014241417 sau e-mail: doctorakharia@gmail.com

Anonymous a dit…

Soțul meu m-a lăsat cu doi copii, m-am simțit groaznic și aproape m-am sinucis pentru că ne-a lăsat fără nimic. Am fost emoționat în tot acest timp pentru că copiii m-au tot întrebat unde este tata. Mulțumesc Dr. Ayo pe care l-am cunoscut pe facebook, care l-a adus pe soțul meu acasă și a restabilit pacea între noi. Într-o zi fidelă în timp ce navigam pe internet am dat peste câteva mărturii despre Dr. Ayo și am simțit imediat nevoia să-i cer ajutor și mă bucur acum că totul mi-a ieșit bine până la urmă. Soțul meu este acasă acum cu copiii mei și nu a mai fost niciodată atât de multă dragoste și bucurie în casa mea până acum. Aveți probleme similare, spuneți-mă dacă vă pot ajuta. Contactați Dr. Ayo E-mail: drayospell@gmail.com sau sunați la +2347055691377

Unknown a dit…

Voi continua să-i mulțumesc Dr. Ayo pentru că m-a ajutat să-mi refac și să-mi reunesc casa distrusă cu puterile sale speciale. Înainte să dau de Dr Ayo, am întâlnit pe internet o mulțime de vrăjitori falși care m-au înșelat și m-au înșelat cu banii mei. Dar când l-am întâlnit pe Dr. Ayo, el mi-a rezolvat toate problemele aducându-mi înapoi la mine soțul meu, care m-a părăsit de 2 ani. Dr Ayo este un adevărat vrăjitor care vă poate ajuta să vă rezolvați toate problemele. M-a ajutat în diverse moduri și vă îndemn acum să îl contactați pe whatsapp: +2347055691377. îl puteți contacta și pe e-mailul său: drayospell@gmail.com. Cuvintele nu pot explica cât de fericit sunt acum și cât de bine a făcut Dr. Ayo. Contactează-l și te va ajuta să-ți rezolvi toate problemele.

Unknown a dit…

Necrezut! Tocmai mi-am recăpătat soțul cu ajutorul unui vrăjitor de dragoste autentică, Dr Ayo. Numele meu este Logan și sunt din MS, SUA. Soțul meu m-a părăsit pentru o altă femeie, după 17 ani de căsnicie. Cel mai dureros lucru este că am fost însărcinată cu al doilea copil. L-am vrut înapoi. Am făcut tot ce mi-a stat în putere să-l aduc înapoi, dar totul a fost în zadar, l-am dorit atât de mult înapoi din cauza dragostei pe care o aveam pentru el și de dragul copiilor noștri frumoși, l-am implorat cu tot, i-am făcut promisiuni, dar el refuzat. I-am explicat prietenei mele problema mea, iar ea mi-a sugerat să contactez mai degrabă un vrăjitor care m-ar putea ajuta să fac o vrajă pentru a-l aduce înapoi. Nu am crezut niciodată în astfel de lucruri, dar nu am avut de ales decât să încerc. I-am trimis un mesaj unui vrăjitor pe nume Preotul Odin, era un om uimitor și mai mult ca un tată pentru mine și a avut, de asemenea, recenzii bune de la toți oamenii pe care i-a ajutat, m-a asigurat că nu este nicio problemă și că totul va fi bine după 48 de ore. a terminat de vraja. De asemenea, mi-a dat detalii despre tot ce avea nevoie pentru muncă și despre cum avea să facă vraja și, în mod surprinzător, 32 de ore mai târziu, soțul meu m-a sunat. Am fost atât de surprins, am răspuns la apel și tot ce a spus a fost că îi pare atât de rău pentru tot ce s-a întâmplat. Voia să mă întorc la el. A mai spus că mă iubește atât de mult. Am fost atât de fericit și m-am dus la el. Așa am început să trăim din nou fericiți împreună. Mulțumim doctorului Ayo. Dacă ești aici și iubitul tău te refuză sau soțul tău s-a mutat la o altă femeie, nu mai plânge, contactează acum Dr. Ayo pentru ajutor.
Iată contactul lui.. WhatsApp-i: +2347055691377
Trimiteți-i un e-mail drayospell@gmail.com

Unknown a dit…

Bună, sunt Allison Howarts După ce am fost într-o relație cu Anderson de ani de zile, el s-a despărțit de mine, am încercat tot posibilul să-l recuperez, dar a fost în zadar că l-am dorit atât de mult mult timp din cauza dragostei pentru care o am. el, l-am implorat cu tot, i-am făcut promisiuni, dar a refuzat. I-am explicat prietenei mele problema mea și ea mi-a sugerat că ar trebui să contactez o cutie de vrăji care m-ar putea ajuta să fac o vrajă pentru a-l aduce înapoi, dar sunt genul care nu a crezut niciodată în vrajă, nu am avut de ales decât să încerc. i-am trimis cutia de vrăji și mi-a spus că nu este nicio problemă că totul va fi bine înainte de trei zile, că fostul meu se va întoarce la mine înainte de trei zile, a făcut vraja și, surprinzător, în a doua zi, a fost în jurul orei 16:00. Fostul meu m-a sunat, am fost atât de surprins că am răspuns la apel și tot ce a spus a fost că îi pare atât de rău pentru tot ce s-a întâmplat, că și-a dorit să mă întorc la el că mă iubește atât de mult de mult timp. Eram atât de fericit și am fost la el, așa că am început să trăim din nou fericiți împreună. De atunci, mi-am promis că oricine cunosc, care are o problemă de relație, să fie de ajutor unei astfel de persoane, referindu-i singura casă de vrăji reală și puternică care m-a ajutat cu propria mea problemă. e-mail: ayo@gmail.com ii poti e-mail daca ai nevoie de asistenta lui in relatia ta sau in orice alt caz sau WhatsApp pe +2347055691377
1) Vrăji de dragoste
2) Vrăji de dragoste pierdută
3) Vrăji de divorț?
4) Vrăji de căsătorie
5) Vraja de legare.
6) Vrăji de rupere
7) Alungați un amant trecut
8.) Doriți să vă promovați în biroul dvs. / Vraja de loterie
9) vrei ca iubitul tău să te mulțumească
Contactați acest om grozav dacă aveți vreo problemă pentru o soluție permanentă.

Anonymous a dit…

Bună ziua tuturor! Numele meu este Adelina Calin..Am fost ranita si inima franta cand a aparut o problema foarte mare in casnicia mea in urma cu sapte luni, intre mine si sotul meu. atât de groaznic încât a dus cazul în judecată pentru divorţ. a spus că nu a mai vrut să stea cu mine niciodată și că nu mă mai iubește. Așa că a făcut bagajele din casă și ne-a făcut pe mine și pe copiii mei să trecem prin dureri severe. Am încercat toate mijloacele posibile să-l aduc înapoi, după multă cerșit, dar totul fără rezultat. A confirmat că a luat decizia și nu a vrut să mă mai vadă niciodată. Așa că într-o seară, când mă întorceam de la serviciu, am întâlnit un vechi prieten de-al meu care l-a întrebat pe soțul meu. Așa că i-am explicat totul, așa că mi-a spus că singura modalitate prin care pot să-mi recuperez soțul este să vizitez un preot pentru că și pentru el a funcționat cu adevărat. Deși nu am crezut niciodată în vrajă, dar nu am avut altă opțiune, decât să-i urmeze sfatul. Apoi mi-a dat numărul de whatsapp al preotului pe care l-a vizitat. Așa că a doua zi dimineață, am trimis un mesaj la numărul pe care mi l-a dat, iar preotul m-a asigurat că îmi voi primi soțul înapoi săptămâna viitoare. Ce declarație uimitoare!! Nu am crezut niciodată, așa că a vorbit cu mine și mi-a spus tot ce trebuie să fac. Apoi săptămâna următoare, în mod surprinzător, soțul meu, care nu m-a sunat în ultimele 7 luni, m-a sunat pentru a mă informa că se întoarce. Atât de uimitor!! Așa s-a întors în aceeași zi, cu multă dragoste și bucurie, și și-a cerut scuze pentru greșeala sa și pentru durerea pe care mi-a provocat-o mie și copiilor mei. Apoi, din acea zi, relația noastră a fost acum mai puternică decât era înainte, cu ajutorul unui preot. Așadar, vă voi sfătui acolo dacă aveți vreo problemă, contactați dr. Ibinoba, vă ofer 100% garanție că vă va ajuta.. WhatsApp: +2348085240869,E-mail: dromionoba12@gmail.com

Anonyme a dit…

Nu am știut niciodată că iubitul meu care m-a părăsit pentru altcineva se va întoarce la mine, a fost un iad pentru mine când prietenul meu nu m-a părăsit pentru altcineva, dar am contactat acest puternic vrăjitor de dragoste numit Dr Mutaba și a făcut o vrajă de dragoste. pentru mine care l-a adus înapoi pe fostul meu iubit, dacă vrei contactul lui e-mail-i astăzi greatmutaba@gmail.com sau adaugă-l pe WhatsApp+ 2348054681416

Anonymous a dit…

Buna tuturor! Ma numesc Maria Ionut...Aceasta este o marturie pe care o voi spune tuturor sa o auda. Sunt căsătorit de 4 ani și în al cincilea an de căsnicie, o altă femeie a avut o vrajă să-mi ia iubitul de la mine, apoi soțul meu m-a părăsit pe mine și pe copii și am suferit de 2 ani până am vrut să spun o postare în care acest om Dr.Ibinoba a ajutat pe cineva și am decis să încerc să mă ajute să-mi aduc soțul minunat acasă și crede-mă, tocmai i-am trimis poza mea lui și a soțului meu și, după 48 de ore, așa cum mi-a spus el, am am văzut o mașină intrat în casă și iată că era soțul meu, s-a întors la mine și la copii.. de aceea sunt bucuros să vă fac pe fiecare dintre voi cu o problemă similară să se întâlnească cu acest bărbat și să-l fac pe iubitul vostru să se întoarcă la tu.Contacteaza-l pe WhatsApp: +2348085240869,E-mail: dromionoba12@gmail.com

Anonymous a dit…

Bună Numele meu este Stephanie Dizon, din Norvegia. Vreau doar să împărtășesc experiența mea cu lumea despre cum mi-am recuperat soțul și mi-am salvat căsnicia... Am fost căsătorit timp de 7 ani cu 2 copii și am trăit fericiți până când lucrurile au început să devină urâte și am avut certuri și cearte aproape de fiecare dată... s-a înrăutățit când a cerut divorțul... Am încercat tot posibilul să-l fac să se răzgândească și să rămână cu mine pentru că l-am iubit din toată inima și nu am vrut să-l pierd, dar totul nu a mers... el m-am mutat din casă și am continuat să fac cererea de divorț... Am pledat și am încercat totul, dar nimic nu a funcționat. Descoperirea a venit atunci când cineva mi-a făcut cunoștință cu acest minunat și grozav vrăjitor dr Akharia, care în cele din urmă m-a ajutat... N-am fost niciodată un fan al unor astfel de lucruri, dar am decis să încerc fără tragere de inimă pentru că eram disperat și nu aveam de ales... El a făcut rugăciuni speciale și a făcut o vrajă de dragoste asupra lui. În 72 de ore m-a sunat să-mi spună că îi pare rău pentru toată trauma emoțională pe care m-a costat-o, s-a mutat înapoi în casă și continuăm să trăim fericiți, și copiii sunt fericiți și așteptăm al treilea copil... I-am prezentat o mulțime de cupluri cu probleme din întreaga lume și au avut vești bune... M-am gândit că ar trebui să-mi împărtășesc experiența, deoarece cred cu tărie că cineva de acolo are nevoie de ea... contactează-l astăzi pe e-mail: doctorakharia@gmail.com , WhatsApp +2347014241417

Anonymous a dit…

Carmen Doru este numele meu..V-aș spune cu plăcere tuturor că am reușit să pun capăt problemei cu divorțul și să-mi restabilim căsnicia. Nu știu ce s-a întâmplat cu soțul meu că a cerut divorțul, am încercat să-l conving să nu facă asta, dar nu m-a ascultat, nu aveam altă opțiune decât să caut ajutor oriunde mă puteam gândi. de și am ajuns până la a-l contacta pe DR Ibinoba și acum mă bucur că i-am cerut ajutor. Dacă nu ar fi fost ajutorul doctorului Ibinoba, nu știu ce s-ar fi întâmplat cu căsnicia mea, pentru că îmi iubeam soțul și nu suportam să-l pierd. Vraja a funcționat ca o magie, soțul meu s-a schimbat și a început să arate dragoste în loc de divorțul pe care îl plănuia. Sunt prea fericit că totul este la locul meu acum. Aș recomanda cu plăcere Dr. Ibinoba oricărei persoane care trec prin probleme de căsătorie și doresc să pună capăt. Dacă aveți nevoie de ajutorul unui vrăjitor autentic în orice fel de situație, contactați Dr Ibinoba pe WhatsApp: +2348085240869, E-mail: dromionoba12@gmail.com.. Cred că nu vă va dezamăgi.

Unknown a dit…

Un mare mulțumire de la Maria Fieraru lui DR ISIKOLO pentru că m-a ajutat să-mi refac casa stricata. Incoerența a fost la ordinea zilei în casa și căsătoria mea. Soțul meu a avut o problemă al naibii și mi-a rupt carnea de când am început să avem prea multe neînțelegeri. În unele zile, tocmai a plecat și nu s-a mai întors până în ultimele săptămâni. Am fost devastat și am încercat tot ce am putut să rezolv problemele, dar nu am reușit. A trebuit să caut ajutor și am fost îndrumat de un prieten să-l contactez pe DR ISIKOLO, ceea ce am făcut. Nu am știut niciodată că va fi posibil pentru că problemele persistaseră timp de doi ani întregi. DR ISIKOLO m-a asigurat și mi-a spus doar să am încredere în el și să cred că mi se vor îndeplini dorințele. Mi-a reparat căsnicia cu relația sa puternică de reuniune de dragoste și casa mea este din nou grozavă, iar soțul meu este cu mine pentru a nu mai pleca niciodată. Contactați-l și voi și credeți că vă poate ajuta pentru că nu are înregistrări proaste. Doar trimite-i prin WhatsApp +2348133261196 sau e-mail-i prin: isikolosolutionhome@gmail.com

Anonymous a dit…

Dr.Ibinoba cel mai bun vrăjitor online restabili relația mea ruptă și îl recomand cu căldură pe Dr.Ibinoba oricui are nevoie de ajutor! Numele meu este Dana Petre, soțul meu m-a părăsit pentru o altă femeie acum 3 luni și de atunci viața mea a fost plin de dureri, durere și frângere de inimă pentru că el a fost prima mea iubire, cu care mi-am petrecut toată viața. Un prieten de-al meu mi-a spus că a văzut câteva mărturii ale unui vrăjitor numit Dr Ibinoba că el poate aduce înapoi iubitul în câteva zile, am râs și am spus că nu sunt interesat, dar din cauza dragostei pe care prietena mea o avea pentru mine, ea l-am consultat pe marele preot în numele meu și spre cea mai mare surpriză a mea după 2 zile, soțul meu m-a sunat pentru prima dată după trei luni că îi este dor de mine și că îi pare atât de rău pentru tot ceea ce m-a făcut să trec. S-a întors. pentru mine și acum suntem fericiți împreună. Încă nu-mi vine să cred, pentru că este extrem de incredibil. Mulțumesc Dr.Ibinoba pentru că mi-ai adus înapoi iubitul și, de asemenea, iubitului meu prieten care a mijlocit în numele meu, pentru oricine ar putea avea nevoie de ajutorul acestui mare preot, adaugă-l pe Whatsapp: +2348085240869,E-mail: dromionoba12@gmail.com

Anonymous a dit…

Numele meu este Douglas! Nu am crezut niciodată că voi fi din nou fără HSV, DR.Ibinoba mi-a dat motive să fiu fericit, am fost pozitiv pentru HSV timp de 2 ani și toate mijloacele și medicamentele pe care le-am încercat pentru tratament nu mi-au fost de ajutor, dar când am Am venit pe Internet am văzut mărturii grozave despre DR.Ibinoba despre cum a reușit să vindece pe cineva de HSV 2, această persoană a spus lucruri grozave despre acest om și ne-a sfătuit să-l contactăm pentru orice problemă de boală că DR.Ibinoba poate fi de ajutor , ei bine, m-am hotarat sa incerc, mi-a cerut informatiile pe care i le-am trimis si mi-a spus ca o sa-mi pregateasca o portie de vindecare, pe care a vrut sa o iau zile in sir, si dupa care ar trebui Du-te înapoi la spital pentru control, ei bine, după ce am luat toate tratamentele trimise de DR.Ibinoba, m-am întors la Spital pentru control, iar acum mi s-a confirmat HSV NEGATIV, prieteni pe care îi poți contacta pe DR.Ibinoba orice tratament al oricărei boli, deoarece am văzut multe mărturii despre diferite boli, cum ar fi HEPATITA, HIV SIDA, EPILEPSIA, CANCERUL, CFS și orice fel de probleme cu care te confrunți. El este singurul pe care îl pot recomanda tuturor, contactați-l pe dromionoba12@gmail.com sau whatsApp-i acum +2348085240869

Catrinel Albescu a dit…

Uneori se întâmplă un rahat în căsniciile noastre, dar nu durează întotdeauna când ne străduim să o reparăm. Am avut probleme cu căsnicia mea, A fost o experiență îngrozitoare. Aproape că mi-am pierdut căsnicia Când răspund la apeluri de la serviciu, am încercat să-l fac să înțeleagă că sunt doar colegii mei. Nu m-a crezut niciodată. A fost o căsnicie frumoasă și nici nu-mi puteam imagina să părăsesc căsnicia mea. A trebuit să-i cer ajutor lui voodoo lord. I-am explicat situația și bineînțeles că m-a ajutat, mi-a pregătit o vrajă de dragoste și m-a asigurat de siguranță, soțul meu va opri divorțul și mă va iubi din nou. De aceea sunt aici să spun oamenilor despre minunile lordului voodoo și despre cum m-a ajutat să-mi salvez căsnicia. Dacă aveți căsătorie sau orice fel de problemă, îl puteți contacta prin WhatsApp +2348097014925 sau e-mail voodooconnect60@gmail.com

ANONIM a dit…

Am trecut prin momente dificile cu diferiți bărbați, găsind dragoste adevărată și acceptare autentică până l-am întâlnit pe soțul meu care a intrat în viața mea și m-a iubit cu cuvinte. Am trăit împreună de ceva vreme și am fost fericiți până ne-am certat prea multe și ne-am despărțit. Am crezut că pot merge mai departe, dar mi-am dat seama că sunt profund îndrăgostită de el și că am nevoie de el pentru totdeauna. Nu aveam altă opțiune decât să caut ajutor, așa că l-am contactat pe Lordul voodoo știind cum a ajutat alți oameni. Mi-a acordat atenția și a făcut tot posibilul să ne împace din nou, iar după 48 de ore a venit rezultatul, s-a întors la mine și ne-am înțeles din nou. Acum dragostea și fericirea s-au întors și tot ce pot spune este că apreciez cu adevărat voodoo lord pentru ajutorul dezinteresat cu mine. Adresa lui de e-mail: voodooconnect60@gmail.com și WhatsApp, de asemenea, +234 8097014925

Anonyme a dit…

Sunt aici pentru a-i lumina pe toată lumea despre lucrările bune ale doctorului Ilekhojie. Eu și fosta mea soție am avut probleme de aproape 2 ani și am încercat toate consilierea și am vorbit cu părinții noștri, dar nimic nu a funcționat. Ne certam pentru tot și separarea era iminentă până când am văzut o recenzie a doctorului Ilekhojie. L-am contactat și l-am informat despre starea mea. El a promis că va îndeplini un ritual de reconciliere care să asigure restabilirea legăturii dintre mine și soția mea. A trecut o săptămână de când i-am aranjat ajutorul și lucrurile încep să se îmbunătățească între mine și soția mea. Am început să locuim din nou în același dormitor și am informat amândoi avocații noștri să pună în așteptare planurile de divorț. Sunt atât de fericit acum că mă pot bucura din nou de soția mea. Luați legătura cu Dr. Ilekhojie dacă aveți probleme în căsnicie. E-mail: gethelp05@gmail.com sau WhatsApp/Telegram +2348147400259

Anonymous a dit…

DR WALE s-a născut într-o familie de psihici talentați. Tatăl lui știa să citească gândurile și îi plăcea să spună oamenilor ce gândesc. Mama lui știa și ea să citească gândurile, dar avea o putere mai mare. Ea a fost binecuvântată cu capacitatea de a se concentra asupra dorinței unei persoane și de a o face realitate!
Ai nevoie să găsești echilibrul și fericirea în viață?
Îți îndeplinești scopul și destinul vieții tale?
DR WALE și al șaptelea spirit cunoscut și ca mari puteri aici este gata să răspundă!!
1. Remediați relațiile rupte și restabiliți căsătoriile (legeți iubiții împreună)
2. Aduceți înapoi dragostea pierdută (fostul iubit înapoi)
3. Inel magic și protecție spirituală,
4. Promovarea și favorizarea locurilor de muncă,
5. Alungă spiritul rău și vrăjitoria,
6. Faima și bogăția,
7. Anularea cauzelor în instanță, a dosarelor de divorț și anularea datoriilor
8. Ierburi pentru BTS și infecții și boli cronice,
9. ritualuri de bani,
10. Aduceți înapoi bunurile furate și recuperarea destinului,
11. Porțiune de vânzări rapide pentru comercianți,
12. Promovați la locul de muncă,
13. Căsătorește-te cu adevărata iubire a vieții tale,
14. Controlul minții și lectura,
15. Anulați blestemele de la persoanele afectate și opriți visele rele,
16. Renunță la obiceiurile proaste,
17. Află un iubit adevărat,
18. Ierburi pentru fertilitate,
19. Nu mai înșela partenerul,
20. Curățare de ghinion (elimină vrăjile rele)
21. Deturnează problemele viitoare..etc
WhatsApp/Viber +2347054019402
E-mail: drwalespellhome@gmail.com

Anonymous a dit…

Nu voi uita niciodată ajutorul DR WALE și al șaptelea spirit pe care mi l-a oferit atunci când am avut o problemă cu căsnicia mea. Sunt căsătorită de șase ani și eu și soțul meu ne iubim foarte mult. După trei ani de căsnicie, soțul meu s-a schimbat brusc, avea o aventură cu o doamnă afară, am observat că atunci mă rugam pentru intervenția divină. Treaba a devenit mai serioasă că a trebuit să discut despre asta și cu prietenul meu, m-am rugat totuși soțul meu să nu o părăsească pe femeia ciudată. Soțul meu tocmai a venit acasă într-o zi. A luat niște haine și mi-a lăsat pe mine și pe copii pentru amanta lui. În acest moment eram confuz, nu știam ce să fac din nou pentru că mi-am pierdut soțul și căsnicia. Căutam ajutor pe internet, am văzut mulți oameni împărtășind mărturii despre modul în care DR WALE și cele șapte spirite îi ajută să rezolve problemele lor conjugale, așa că l-am contactat prin WhatsApp +2347054019402 și i-am spus problema mea și mi s-a spus să fac fii liniștit că am ajuns la locul potrivit unde-mi pot recupera soțul în următoarele douăzeci și una de zile. Mi-a spus ce a mers prost cu soțul meu și cum s-a întâmplat. Că căsătoria mea va fi restabilită. Spre cea mai mare surpriză a mea Înainte de douăzeci și una de zile, soțul meu a venit la biroul meu, mă imploră în genunchi să-mi găsesc un loc în inima mea să-l iert. Nu mi-a venit să cred la început, am crezut că visez. Soțul meu a promis că nu mă va mai înșela niciodată și ne-am întors mai liniștiți și fericiți împreună. Prietenii mei care citesc asta acum, cazul tău nu este cel mai rău, de ce nu-i dai o încercare lui DR WALE și celor șapte spirite.. Ei fac surprize.. Știu că nu vei regreta. El vă poate repara relația cu fostul partener. Îi mulțumesc lui Dumnezeu că l-a folosit pe DR WALE pentru a-mi salva căsnicia. contactați-l prin WhatsApp/Viber: +2347054019402 sau e-mail: drwalespellhome@gmail.com

«Les plus anciens ‹Précédent   201 – 242 sur 242   Suivant› Les plus récents»